Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μερικοί άνθρωποι κατορθώνουν να έχουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους κάθε μέρα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνεται να επιβαρύνονται διαρκώς από προβλήματα και φαίνεται σαν οι δυνάμεις του σύμπαντος να συνομωτούν με συνέπεια εναντίον τους;

Έχετε παρατηρήσει ότι οι ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο φαίνεται να τα έχουν όλα; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που φαίνονται να τα έχουν όλα είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη δύναμη της θετικής σκέψης. Ακόμη μια αλήθεια είναι ότι όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Το πρώτο βήμα για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Διαφορετικά πράγματα όμως κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους κι έτσι οι ανάγκες ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Μπορεί να θέλουμε ένα φανταχτερό αυτοκίνητο, ένα όμορφο σπίτι, ένα σύντροφο ζωής, παιδιά, καταπληκτικές διακοπές ή μια επιτυχημένη καριέρα. Η επιλογή είναι δική μας. 

Το δεύτερο βήμα είναι η απεικόνιση. Το τι θέλουμε θα πρέπει να είναι σαφές και να παρουσιάζεται στο μυαλό μας σε έναν νοερό πίνακα απεικόνησης. Αυτό θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε έχοντας έναν μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων στο σπίτι μας σε σημείο που να μπορούμε να τον βλέπουμε συχνά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εικόνες από μέρη που θέλουμε να δούμε, από αντικείμενα που θέλουμε να αγοράσουμε ή ακόμη και από έμψυχα όντα που αγαπάμε. Μπορεί να εκπλήξουμε τον εαυτό μας με το πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε αν γεμίσουμε το μυαλό μας με θετικές εικόνες και στόχους.

Μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσουμε τη δύναμη της θετικής σκέψης ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι θετικές σκέψεις προσελκύουν θετικά γεγονότα. Αν η αρνητικότητα προσπαθήσει να μας ταράξει τότε θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να την ωθήσουμε μακριά και να επικεντρωθούμε στα θετικά. Ειδικά αν η αρνητικότητα αυτή πηγάζει από ανθρώπους γύρω μας καλό θα ήταν να αρχίσουμε να τους αποφεύγουμε συνειδητά.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες έχουν μια θετική στάση απέναντι στη ζωή και πραγματικά πιστεύουν στον εαυτό τους. Αυτό τους επιτρέπει να αναλάβουν ρίσκα και να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να παρασύρουν θετικά κι άλλους δίπλα τους και να δημιουργούν πραγματικά μεγάλες και κερδοφόρες επιχειρήσεις. 

Σχολιάστε